VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Reispolis meeboeken bij vakantie dure grap

Geplaatst op: 02-06-2018, 09:48:54

Wie online een vakantie boekt en daarbij meteen de (kortlopende) reisverzekering regelt, is meestal veel duurder uit dan met een doorlopende reispolis bij een verzekeraar. Dat concludeert Independer uit een vergelijking van reispolissen met annuleringsdekking.

Online reisorganisaties bieden meestal de mogelijkheid om de geboekte reis direct te verzekeren. “Het gaat hierbij vrijwel altijd om een kortlopende reisverzekering met een forse premie. Het gemak van direct afsluiten klinkt aanlokkelijk, maar als consument betaal je meer geld dan nodig. In veel gevallen ben je goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Op een dure vakantie is een paar honderd euro verschil geen uitzondering”, aldus Independer. De Achmea-dochter keek naar reispolissen met annuleringsdekking. De premies voor kortlopende polissen via reiswebsites werden vergeleken met de premies voor doorlopende polissen bij verzekeraars. Ook werden 60.000 vergelijkingen op de eigen website onder de loep genomen.

Reissom bepaalt annuleringspremie

Vooral bij duurdere reizen is het premieverschil groot. “Dat komt omdat de premie voor de dekking voor annulering wordt berekend als percentage van de totale reissom. Dit is niet het geval bij een doorlopende verzekering.” Independer stelde een voorbeeldgezin samen met drie kinderen. Dat gezin telt voor 11 dagen Algarve € 3.488 neer bij Corendon. Daar is de premie voor de kortlopende reispolis € 385. Bij Reaal-label NowGo is de premienota voor een doorlopende polis met € 106 een stuk lager.

Doorlopende reisverzekering regelmatig goedkoper

Volgens Independer is bij de vergelijkingen van kortlopende reispolissen op de eigen site in ruim 20% gevallen een doorlopende polis goedkoper. Daar krijgt de bezoeker altijd een melding van. “Wij vinden dat je mensen duidelijk moet informeren. Daarom krijgt je bij ons een melding als een doorlopende verzekering goedkoper is.” Bij 15% van die meldingen kan meer dan € 100 worden bespaard. “Mensen die tóch een kortlopende verzekering willen, kunnen nog steeds besparen door deze uit te kiezen bij de verzekeraar zelf of bij een tussenpersoon.”

Wie kiest voor een doorlopende reisverzekering, kan vervolgens nog meer besparen door de dekking goed onder de loep te nemen. Dat concludeerde Independer eerder al uit onderzoek. Volgens de vergelijker kunnen mensen tot € 200 besparen als ze een doorlopende reispolis nemen die beter aansluit op hun wensen.

Bron: bijdrage door Rob van Laar van 1 juni 2018 op www.amweb.nl

Vorige pagina